Salin lattia uusittu

Sunnuntai 22.1.2017 klo 23:17 - sihteeri

Asemapaikan salin lattia on uudelleen hiottu ja lakattu.

Kyllä nyt kelpaa pistää jalalla koreasti tai pitää juhlia. Sihteeri on erittäin tyytyväinen!

Kommentoi kirjoitusta.

Asemapaikan salin lattia

Sunnuntai 11.12.2016 klo 23:59

Johtokunta päätti kokouksessaan 8.12. uusituttaa salin lattian lakkauksen.

Työ tehtäneen näillä näkymin ns. joulujen välillä, joten tuolloin talo ei ole käytössä vuokrauksiin, eikä mihinkään muuhunkaan toimintaan.

Aika, joka lakkaukseen kuluu, on noin viikko, kuivumisaika määräytyy ulkolämpötilasta ja ilman kosteudesta riippuen.

Kommentoi kirjoitusta.

Syyskokouksen päätöksiä

Sunnuntai 11.12.2016 klo 23:51

Seuran sääntömääräinen syyskokous pidettiin 8.12.2016 Asemapaikassa. Seuraavassa päätöksiä pöytäkirjoista.

Johtokunta vuonna 2017 on seuraava: puheenjohtajana jatkaa Timo Mälkiäinen. Jäseninä Veli Leppinen, Reima Kaartinen, Jenna Litmanen, Jorma Piispanen, Päivä Lappalainen ja uutena Kari Korte. Varajäseniksi vaihtuivat Ilpo Ilves ja Tuula Putto, jotka molemmat jatkavat aiemmissa toimissaan sihteerinä ja varainhoitajana.

Seuralle nimettiin kolme toimikuntaa.

Talotoimikunnassa nimettyinä jäseninä Timo Mälkiäinen, Reima Kaartinen ja Veli Leppinen.

Tanssitoimikunnassa nimettyinä jäseninä Päivi Lappalainen, Veli Leppinen, Reima Kaartinen. Ryhmää täydennetään tarvittaessa.

Teatteritoimikuntaa johtaa Jorma Piispanen. Muina jäseninä Lauri Haltsonen, Jenna Litmanen ja Anne Suomalainen. Lisäksi esitettiin jäseneksi Ilpo Ilves.

Tarvittaessa nimetään lisätoimikuntia (kuten edellisvuonna juhlatoimikunta).

Toiminnantarkastajat (ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä) vuonna 2017: Ilkka Lampinen (Tiina Kauppinen) ja Juuso Putto (Satu Salonen)

Jäsenmaksut säilyvät ennallaan vuonna 2017.

Kommentoi kirjoitusta.

Missä kaupungissa seikkailivat kolme iloista rosvoa?

Lauantai 23.7.2016 klo 23:33 - sihteeri

Aika jänniä vastauksia...

Lippuarvonnassa kysymys kuului "Missä kaupungissa kolme iloista rosvoa seikkailevat".

Vastauksia oli monenlaisia. Osassa väitettiin, että Imatralla. Aivan, tätä ei hylätty (ei tosin mitään muutakaan vastausta, koska kyse oli arvonnasta). Imatrakaan ei ollut väärin vastattu, sillä Imatrallahan tässä tällä-kin kertaa Kasper, Jesper ja Joonatan touhuavat.

Entäpä perustelut? Osa perustelikin vastaustaan, aika vuolaasti. Parhaita ovat tietysti ne, missä kerrotaan, että tarina on tuttu lapsuudesta. Olemme jälleen herättäneet vanhoja muistoja henkiin, ehkäpä. Myös "Vaimo sanoi, pakko olla oikein" herätti hieman hilpeyttä.Joillekin tarina oli tuttu kirjasta, osa muisti laulun.

Eräs vastaus menköön kokonaan: "Kardemumma:mausteena käytetään erilaisissa maustesekoituksissa, kun taas kardemumman kaupungissa asuu sekoitus hullunkurisia asukkaita :)! Meille on tulossa lauantaina 23.7. lapsenmieliset tuttavat kylään ja olis hauska ilahduttaa 4 henkilöä viemällä katsomaan Kasper-Jesper- ja Joonatan esitystä. Niin ja lisäksi meitä yhdistää "rosvojen " kanssa tehtävä työ."

Edellä olevaa voi sitten arpoa, mistä oli kyse.

Mutta, oli riemastuttavaa lukea näitä vastauksianne. Tervetuloa teatteriin myös myöhemmin. Vaikka rosvot lakkaavat 29.7. seikkailemasta IRTIn kesäteatterissa, lisää näytelmiä on tulossa...

Kommentoi kirjoitusta.

Asemapaikka 125-v

Keskiviikko 2.3.2016 klo 15:58 - sihteeri

Jiihaa. Asemapaikkamme täyttää tänä vuonna 125-vuotta. Onnittelut hänelle.

Talosta sinänsä kovin vanhoja kuvia en ole käsiini saanut, mutta siltä ajalta sentään, kun se seuran omistukseen siirtyi. Eli kuva-albumissa on omana osionaan arkistojen kätköistä löytyneitä kuvia vuosilta 1987 - 89 kun talo oli vielä kovasti eri näköinen kuin nykyään, niin sisältä kuin ulkoa.

Kymmenen vuoden päästä, 1998 paikalle rakentui myös kesäteatteri nykyiselle paikalleen, ihan mielenkiintoista, miltä paikka ennen teatteria näytti, sekin kuvista näkyy. Kesäteatterin kanssa suunnilleen samoihin aikoihin alkoi myös sisätilojen osalta olla homma niin hanskassa, että sinne ilkesi jo ihmisiä päästää pyörimään...

Nauttikaa kuvista.

Kommentoi kirjoitusta.

Uutiskirje 1/2016 julkaistu

Sunnuntai 14.2.2016 klo 22:09 - sihteeri

Hyvä Seuralainen,

mikäli olet tilannut tämän uutiskirjeen sähköpostiisi, sinne se kolahtaa viikon 7 aikana!

Vuosi 2016 on jo hyvässä vauhdissa joten on jo aikakin tiedottaa seuran asioista. Alun perin tämän kirjeen olisi pitänyt aloittaa olemassaolonsa jo pari vuotta sitten, mutta sattuneista syistä aloitamme vasta nyt. Tässä kuitenkin koostettuna tietopaketti myös siitä, mitä jäsenyys sinulle tarjoaa.

Harrastaminen

Harrastaminen ei tässä seurassa paljon kukkaroa kurita. Tälle vuodelle jäsenmaksuiksi on määritelty seuraavat: yleinen jäsenmaksu 30 €/vuosi, minkä maksat silloin, jos toimit noin yleisesti ottaen seuran toiminnassa. Teatterin osalta homma menee näin: voit halutessasi maksaa joko kevään maksun, jolloin maksat siis 30 euroa, mikä sisältää jäsenmaksun ja kevään toimintamaksun tai koko vuoden, jolloin maksat 50 €, mikä kattaa siis kevään ja syksyn ja sisältää jäsenmaksun.

Tanssiryhmien osalta maksu on 55€/kausi.

maksulappu_copy2.jpg

Jäsenmaksu varmistaa myös sen, että sinut on vakuutettu seuran puolesta, eli jos maksu on maksamatta, myöskään vakuutus ei päde. Muitakin harrastuksia varmasti mahtuisi mukaan, mikäli jäsenillä kiinnostusta on. Ehdotuksia otetaan vastaan ja katsotaan, voidaanko tarjota jotain uutta.

Mainittakoon, että jäsenmaksu ei jää kokonaisuudessaan seuralle, vaan osa siitä siirtyy jäsenmaksuna Saimaan nuorisoseuroille.

Teatteri

Teatterilla toimivat seuraavat ryhmät:

IRTI-ryhmä 15-20-v maanantaisin klo 17 – 21, ohjaajana Lauri Haltsonen

Mantelit 7-10v tiistaisin klo 17 – 19, ohjaajina Emmy Miikki ja Jenna Litmanen

Pippurit 11-14 v keskiviikkoisin klo 17 – 19.30,  (4 - 6 LK ohjaa Emmi, Saku ja Atte, 7 - 9 LK ohjaa Riina ja Lauri

Taaperot, alle kouluikäiset lauantaisin klo 15 – 16, ohjaa mm. Iiris Kekäle Ja Emmi Astikainen

Aikuisten ryhmä on toistaiseksi tauolla.

Tanssi

Seurassa toimii kaksi tanssiryhmää: paritanssi, joka on jaettu perus- ja jatkotasoihin. Ryhmät kokoontuvat tiistaisin Asemapaikassa (lisätietoja Päiviltä p.050 354 5071) ,  ja fuusio-itämainen, joka kokoontuu torstaisin Asemapaikassa (ohjaa Heidi, puh 040 723 1005) 

Talkooapuasi kaivataan!

Talkoilla ylläpidetään teattereiden kahviota kesällä ja talvella ja ne kaipaavat tekijöitä. Tehtävistä lisätietoja saa ottamalla yhteyttä seuraan, kesän osalta lähempänä kesää. Muita kesäteatterin talkootöitä ovat liikenteenohjaus ja makkaranpaisto sekä –myynti esityskauden aikana. Näytelmistä riippuen, myös lavastuksen toteuttajille on toisinaan tarvetta.

Asemapaikan kunnostusta jatketaan edelleen. Vanhassa rakennuksessa urakkaa riittää, tekijöistä toivottavasti ei ole pulaa. Asemapaikka pitää ns. kengittää (eli vaihtaa muutama kantava hirsi), joten toiveissa on, että joku asiasta tietävä ottaa asian hoitoonsa. Tulevan kesän aikana ainakin talon ulkomaalaus tullaan toteuttamaan. Muutakin remonttia tehdään tarpeen mukaan, asioista voi tiedustella seuran johtokunnan jäseniltä.

Asemapaikka

Taloa vuokrataan sopimuksen mukaan muutamasta tunnista useamman päivän ajaksi. Kuitenkin kesäteatterin esityskauden, eli heinäkuun, olemme rauhoittaneet, silloin vuokralaisia ei oteta. Jäsenenä sinäkin voit järjestää omat pirskeesi talolla, jäsenetuhintaan, mitä voi tiedustella Tupulta numerosta 040 559 0069.

Johtokunta vuonna 2016

Puheenjohtaja Timo Mälkiäinen

varapuheenjohtaja Veli Leppinen

Jäsenet:

Jorma Piispanen, teatterinjohtaja

Reima Kaartinen

Ilkka Lampinen

Jenna Litmanen

Päivi Lappalainen

Varajäsenet: Emilia Kostiainen ja Ville-Pekka Lamberg

Sihteeri: Ilpo Ilves

Taloudenhoitaja: Tuula Putto

 

Yhteydenotot:

helpoiten saat seuraan yhteyttä lähettämällä meille sähköpostia: vunsry@gmail.com, oli sitten kyse ihan mistä tahansa toimintaan tai muuhun liittyvästä asiasta.

 

Tule mukaan toimimaan hyvässä seurassa!

Kommentoi kirjoitusta.

VuNs ry 110-v videokooste

Keskiviikko 6.1.2016 klo 9:58 - sihteeri

Vuoksenniskan nuorisoseura ry juhli 110-vuotista taivaltaan perinteisin menoin 10.10.2015 Asemapaikassa pidetyssä juhlassa.

Linkki videoon löytyy tästä (klikkaa).

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 110-v, vuns,

Näin tehtiin Prinsessa Ruusunen -video

Perjantai 24.10.2014 klo 13:58 - Sihteeri

Näin tehtiin - Making of - Prinsessa Ruusunen -videotallenne katsottavissa.

NÄIN TEHTIIN PRINSESSA RUUSUNEN (Klikkaa linkkiä).

Kyseessä siis ajallinen matka 16.5. - 19.7.2014 näytelmän tekemisestä. Tekijänoikeussyistä itse näytelmän tallennetta tässä ei ole.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ruusunen, irti-teatteri, making of,

Teatterin toimintakalenteri

Torstai 22.5.2014 klo 3:07

Eli siis harjoitusaikataulu!!!

Huomatkaapa teatterilaiset: päävalikon viimeisenä on teatterin toimintakalenteri (siis hiiri kohtaan "teatteri, IRTI-teatteri, avautuu lisävalikko, jonka alin rivi, klikkaa sitä), josta näkee harjoitusajat!

Toivottavasti syksystä alkaen täällä näkyvät myös mahdolliset muutokset. Yritetään saada myös kaikkien eri ryhmien ajat näkyville.

Kommentoi kirjoitusta.

Gabriela päättää kevään

Lauantai 10.5.2014 klo 3:47 - Sihteeri

Mika Waltarin Gabriel(a), tule takaisin esitetään kevään osalta viimeisen kerran äitienpäivänä 11.5.14 klo 16 Asemapaikassa Imatrankoskella, Virtakuja 4:ssä. Kevään teatteriesitykset on siis siinä vaiheessa lähes taputeltu.

Huomattavaa on tietysti se, että pippurit esittävät Eero Kelosuon kirjoittaman näytelmän vielä jossain vaiheessa.

Näiden jälkeen tapaamme taas syksyllä. Gabriela seikkailee vielä toistamiseen ja muutakin, paljon muutakin on tiedossa.

Kommentoi kirjoitusta.

Huikea Öbaut 7 veljestä

Lauantai 17.8.2013 klo 2:20 - Ipo

Olipa huikea teatterielämys tuo Öbaut 7 veljestä. Vatsaan sattuu vieläkin nauramisesta. Kiitos te Antto, Sami, Lauri ja Elmo joita ystävinä olen saanut vuosia pitää. Ja Sivonen myös. Huh!

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäteatteri tarvitsee KAHVION tekijöitä

Perjantai 14.6.2013 klo 0:33 - sihteeri

Hellou kaikki te jotka toimitte meillä.

Kesäteatterin kahvio kaipailee tekijöitä, eli myymään makkaraa, kahvia jne. Ilmoittautua voi tätä kautta tai mieluummin suoraan Anskulle elikkä anna-liisa.kojo@hotmail.com tahikka vunsry@gmail.com.

Hopi hopi, te jotka haluatte olla mukana kesiksen teossa. Olette yhtä tärkeitä kuin näyttämöllä työn tekevät!

T: sihteeri Ipo

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kahvio, kesäteatteri, kesä, teatteri, talkoo

Lisää valaisua toiminnastamme??

Tiistai 26.3.2013 klo 23:03 - sihteeri

Allekirjoittanut havahtui erääseen tosiasiaan 24.3. pidetyssä kevätkokousessa. Toimintakertomukset ovat sellaisia papereita, mitä ei juuri kukaan lue enää sen jälkeen kun ne on kokouksessa käsitelty ja mappiin taltioitu hyväksyttynä.

Päätänkin tehdä tämän seuran osalta jotain. Julkaisen ne. 2012 seuran toimintakertomus löytyy alasivuna päälinkin "Esittely" alta. Teatterin toimintakertomus alasivuna linkin "Teatteri, IRTI-teatteri" alta. Käykääpä kurkkaamassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toimintakertomus

Kevään korvilla

Sunnuntai 24.2.2013 klo 17:00 - Sihteeri

Kevätkausi on täydessä vauhdissa. Teatterilla harjoitellaan jo uutta näytelmää, joka saa ensi-iltansa huhtikuussa.

Muutenkin toimitaan. 12.3. pidetään nuorison vanhemmille vanhempainilta, missä kerrotaan toiminnasta ja katsastellaan nykytilannetta.

Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään Asemapaikassa sunnuntaina 24.3. klo 18 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat ja paljastetaan se, kuka ansaitsee toimintapokaalin vuodelta 2012. Johtokunta kokoustaa tuntia aiemmin eli klo 17 ja toivottaa kaikki jäsenet tervetulleeksi kokoukseen.

Kommentoi kirjoitusta.

NEVA-SAIMAA teatterisillan esitys avaa kevään

Maanantai 4.2.2013 klo 14:22 - sihteeri

NEVA-SAIMAA TEATTERISILTA IMATRALLA 20. - 23.2.2013. Lipunmyynti on käynnistynyt.

Myös IRTI-teatterissa on festivaalin esityksistä yksi!!

la 23.2. klo 15.00

”OLEN UNOHTANUT TÄRKEIMMÄN”, Takoi-teatteri, Itytalo, Asemäentie 6. Liput: 10€/ 5€.

”OLEN UNOHTANUT TÄRKEIMMÄN” on Takoi-teatterin hieno ja tuttu rakkauskirjetarina, jossa näyttämöllä on kaksi henkilöä: mies, joka ei pysty elämään ilman itsensä toteuttamista isossa maailmassa sekä nainen,j oka vuosisatojen ajan on pitänyt tulta talonsa takassa.

Lisätietoja uutisista (klikkaa samalla otsikolla oleva uutinen auki vasemmasta sarakkeesta) taimustanjavalkoisenteatteri@gmail.com ja www.kulttuuri.org

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Syyskausi teatterillamme päättymässä

Maanantai 17.12.2012 - Ipo

IRTI-teatteri päätti syksyn 2012 esityskautensa Sirkku Peltolan Lämminverisillä 15.12.2012. Paikalle oli saapunut miltei täysi salillinen teatterin ystäviä katsomaan Kotalan perheen viimeiset kiusaukset.

Muutenkin teatteri vetäytyy joulutauolle josta palaa ensi vuoden puolella ryhmien harjoitusten muodossa. Ryhmien harjoitusajat eivät muutu syksystä. Teatteri toivottaa ensi kevätkaudelle mukaan niin vanhat kuin uudetkin näyttelijät ja harrastajat.

Näytelmistä seuraavana valmistuneee "Lumikki ja 7 kääpiötä", jonka ohjaa Jorma Piispanen. Näytelmän toteuttavat pippurit ja mantelit. Esitykset näytemästä ovat maalis-huhtikuussa 2013.

Kommentoi kirjoitusta.

Työ häiritsee harrastuksia?

Torstai 4.10.2012 klo 1:44 - ilpo ilves

Onkohan kukaan muu törmännyt siihen asiaan, että työ tuntuu joskus häiritsevän harrastuksia eikä päin vastoin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: teatteri, työ, harrastus.

Sheriffin terveiset

Torstai 12.7.2012 klo 0:22 - sheriffi

Tässä Nottinghamin Sheriffi, Edmund Gisbourne.

Kyliämme ryöstelee Robin Hood -niminen kapinallinen, jonka pidätykseen johtavista tiedoista maksamme sata kultarahaa. Palkkion maksaa hänen korkeutensa Nottinghamin Herttua Sire Guy Gisbourne.

Tietoja voitte luovuttaa esitysaikoina sotilaillemme, mieluummin suoraan allekirjoittaneelle.

Nottinghamin Sheriffi

Edmund Gisbourne

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Hetken tie on kevyt, vai onkohan vaan?

Maanantai 19.3.2012 klo 2:35 - sihteeri

Hetken tie on kevyt, lauluja meistä kahdesta vieraili IRTI-teatterissa 18.3.2012  ja voi vain todeta, että ehkä laulut kahden ihmisen suhteista ei aina ole niin kevyitä. Tunteilla pelataan, eivätkä ihmissuhteet ikinä ole helppoja.

Tämän olivat tekijät oivaltaneet. Esitys itketti, hymyilytti ja riemastutti. Aivan loistavaa. Kun lavalla on vain mies ja kitara, haitari ja laulajatar, joka oikeaoppisesti on pukeutunut tilanteen ja tyylin mukaan Piafin tapaiseen mustaan kotelomekkoon, on pelattava näillä eväillä, eikä rekvisiitalla. Minna Mänttäri on loistava pienellä mittakaavalla tehdyssä, ja säestäjä Seppo Äikäs samalla tavoin.

Viimeinen kappale esityksestä jäi soimaan päähän itselleni, ja näköjään myös muutamalle muulle katsojalle. Lisää tällaista, kiitos.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lauluja, meistä, kahdesta, kesy

Vanhemmat kirjoitukset »