Share |

Vuoksenniskan Nuorisoseura ry

Vuoksenniskan Nuorisoseura on vireä ja nuorekas imatralainen yhdistys, joka tarjoaa laadukasta ja monipuolista harrastustoimintaa. Seuran oma talo Asemapaikka toimii tanssiryhmien harjoituspaikkana ja kesäteatterin päämajana. Teatteriryhmät harjoittelevat talvisaikaan ITY-talolla. IRTI-teatterin tilat tarjoavatkin hulppeat puitteet teatteriharrastukselle.

 Jo vuodesta 1905

Vuoksenniskan Nuorisoseura perustettiin vuonna 1905. Satavuotisjuhlia vietettiin siis vuonna 2005. Nuorisoseuran toimintaan on kuulunut aikojen kuluessa niin soittoa, laulua, liikuntaa ja tanssia kuin teatteriakin. Tällä hetkellä pääpaino on lasten ja nuorten teatteritoiminnassa sekä aikuisten tanssitoiminnassa.

Talolla tapahtuu

Vuonna 1989 silloinen johtokunta teki suuren ja merkittävän päätöksen. Tyhjilleen jäänyt VR:n työntekijöiden asuinrakennus Imatrankosken ja ns. pistetalojen välittömässä läheisyydessä päätettiin hankkia seuran käyttöön. Talon asunnot on muutettu saliksi ja kahvioksi, jotka palvelevat nykyisin niin seuran harrastajia kuin talon vuokraajiakin.

Tanssia ja teatteria

Tällä hetkellä tanssi ja teatteri ovat pääosassa. Asemapaikalla toimivat aikuisille suunnatut latinobicin, kansantanssin ja itämaisen tanssin, sekä paritanssin alkeis- ja jatkoryhmät. ITY-talolla toimivat lasten teatteriryhmät Taapero, Manteli, Pippuri ja nuorten IRTI-teatteri sekä aikuisten teatteriryhmä.

Mitä harrastaminen maksaa?

VuNsin hinnat ei päätä huimaa. Jäsenmaksu per vuosi on tällä hetkellä 30 euroa, harrastusmaksu teatterin osalta per lukukausi (syksy/kevät) lisäksi 25 euroa. Tällä hintaa saa kaikki edut mitä seuralla on tarjota ja hyvää seuraa kaupan päälle!


Prenikat?

Joka vuosi seura valitsee jonkun toiminnassa mukana olevan ns. toimintapokaalin ansaitsijaksi. Luettelo edellisistä pokaalin saajista löytyy alavalikosta (eli hiiri kohdan Esittely-kohdalle, alavalikko: Prenikat). Pokaali myönnetään aktiivisesta toiminnasta seurassa. Johtokunta päättää asian jäsenten ehdotusten mukaan.

 

Säännöt?

Seuran säännöt ovat luettavissa tästä linkistä.